Olimme kyläilemässä Emilian kummien luona muutama viikko sitten.
Marika (terkkuja vaan sinne teillepäin) oli
tehnyt mm. porkkanajuustokakkua.
Ihmettelin, kuinka hän saa päällystän niin valkoiseksi ja "kovaksi",
siis sellaiseksi, joka pysyy kakun päällä.
Vastaus oli TUOREJUUSTO!!
Minun ohjeessanikun on käytetty sulatejuustoa:(

Unohdin koko piirakan, kunnes 
Riikan blogissa törmäsin erääseen ohjeeseen.
Hieman jouduin ohjetta muuttamaan, 
sillä meidän kaupassa ei ollut ruokotomusokeria.
Voita en käytä laktoosi-intoleranssin vuoksi.
Hyvä tuli muutoksillakin, sillä 
EN IKINÄ ole maistanut näin hyvää porkkanapiirakkaa.
Samaa sanoin muutkin maistelijat :)
kakku.JPG
6 munaa
3 dl fariinisokeria
3 dl sokeria
1 dl mantelirouhetta
5 dl jauhoja
3 tl piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
3 tl leivinjauhetta
3 tl soodaa
1 l porkkanaraastetta
300 gr margariinia

Kuorrute:
400 gr maustamatonta tuorejuustoa
100 gr margariinia
noin 200 gr tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria

Vaahdota munat ja sokeri,
lisää keskenään sekoitut kuivat aineet taikinaan. 
Lisää hienoksi raastettu porkkana sekä voisula. 
Sekoita varovasti tasaiseksi ja levitä taikina pellille.
Paista kakkua 200 °c noin 30 min.
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja 
levitä kuorrute jäähtyneelle kakulle.

Päälle heitin mantelilastuja.

Herkullisia kahvitteluhetkiä!
Ja muistakaa arvontani, sillä se päättyy pian.
nimi.png