Lusikkaleivät on meidän herkkuja!
Ne vain ei ole mitään
"tuosta vaan" tehtäviä,
vaan se vie aikaa.
Päätin kuitenkin tehdä niitä Essin rippijuhlille,
kun Essi halusi.

Olen ottanut tämän reseptin joskus netistä,
joten lähde on tuntematon.

200 g voita
2 dl sokeria
4 dl jauhoja
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Sulata voi kattilassa ja anna kiehahtaa.
Keitä sen jälkeen voisulaa matalalla lämmöllä, pienellä poreella noin 10 minuuttia välillä voisulaa sekoittaen.
Kun väri alkaa muuttumaan kauniin kullan sävyksi, ota kattila pois levyltä.

Varo ettei voisula pala!
Lisää sokeri ja sekoita. Anna jäähtyä.
Sekoita kuivat-aineet ja lisää ne voi-sokeriseokseen hyvin sekoittaen.
Ota taikinaa soikeaan ja syvään teelusikan pesään. 

Tasoita taikina ja liuta pikkuleipä pellille leivinpaperin päälle.
lusikka3.jpg
lusikka2.jpg
Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia, 
niin että pikkuleivät muuttuvat kauniin vaaleanruskeiksi.
Jäähdytä. Lisää väliin hilloa kahden lusikkaleivän väliin ja

 paina pikkuleivät yhteen.
Kieritä sokerissa ja tarjoile :) 

lusikka.jpg
Herkullisia kahvihetkiä! 

nimi.png