Meillä meni itsenäisyyspäivä siivouksen ja leivonnan merkeissä :)
Itsenäisyyspäivä on meillä perinteinen pipareiden ja 
joulukorttien tekopäivä, mutta tänä vuonna päätin mennä riman alta ja 
lähettää kaapissa olevia valmiita joulukortteja.
Päivä jäi siis leivontaan, ja sehän sopi minulle :)
 

Ja jos joku nyt odottaa hienosti asetettuja kippoja ja kuppeja, 
niin voi klikata itsensä pois sivulta ;)
Kun meillä leivotaan, en siivoa jälkiäni joka välissä,

vaan leivon kaikki kerralla ja lopuksi vasta siivoan.
Siitä syystä hella ON likainen, 
ja pöydillä on roskia :D

Ihan eka päätin kokeilla ostamaani uutta POPCAKE vuokaa,
joka toimi tosi ihanteellisesti.
pi6.jpg
75 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa

Kuorrutukseen 200 gr suklaata

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, lisää muna. 
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon maidon kanssa. Vatkaa hetki. 
Pursota taikina voidellun kakkutikkarivuoan muotteihin rajaan asti 
ja aseta kansi kiinni. 
Paista 175°c 20 minuuttia. Anna jäähtyä. 
Irrota pallot varoen vuoasta ja nosta hetkeksi ritilän päälle. 
Paloittele ja sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. 
Kasta esim. puolet kakkupalloista valkosuklaaseen ja 
puolet maitosuklaaseen haarukan ja lusikan avulla. 
Paina jokaiseen tikkaritikku. 
Siirrä jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
pi7.jpg
Kuorrutuksen hoiti lapset :)
pi8.jpg
Essikin oli päättänyt tehdä eilen kavereidensa kanssa niitä,
ja voi että ne on hyviä ;)
pi2.jpg
VÄRIKKÄÄT KEKSIT 
on lasten herkkua.
Nämä keksit olen tehnyt jo aiemmin.
k1.JPG
200g margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
n. 6 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa

Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoiksi.
Lisää muna.
 Sekoittele vuorotellen jauhot ja neste taikinan joukkoon.

Anna levätä jääkaapissa vähintään tunti.
Kauli ohueksi ja painele muoteilla kuvioita.
Paista 200 °c n 10 min. tai niin että pikkuleivät saavat kauniin värin.
 Nämä sopii hyvin esim. kuorrutettaviksi.

Jos haluat kekseistä erivärisiä,
niin sekoita ennen jääkaappiin laittoa erivärisiä pastoja taikina sekaan
ja "kylmetä" jokainen väri erkseen eri kelmussa. 
Taikinat oli aivan ihanan värisiä ennen paistamista, 

mutta jostain syystä ei enää sen jälkeen :/
Oliskohan vika ollut juuri tuossa pastassa...
Osaako joku sanoa, että olisiko jauhe/neste toiminut paremmin??k3.JPG

ale.jpg
Ja tottakai meidän piti tehdä vielä
äidin reseptillä melkein 2,5 kilon taikina pipareita :)
(ohje löytyy blogistani)

pi5.jpg
Lapset on aina innolla mukana piparin teossa maistamisessa ;)
pi1.jpg
pi3.jpg

pi4.jpg
 Pahoittelen kuvien laatua!
Joku oli ottanut rasvaisilla sormilla mun kännykästä kiinni :/


nimi.png