Mehän teimme viime kesänä talomme reunustalle kasvihuoneen vanhoista ikkunoistamme.
Projektia pääset katsomaan täältä

Kasvihuoneen reunaan ja naapuritontin väliin jäi sellainen turha nurkka että teimme siihen jo alun hyötypuutarhalle viime kesänä. Nyt keväällä sain vanhemmiltani kaksi vanhaa ikkunaa, jotka olivat olleet heidän talossa.

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20100.jpg

Meillä oli sunnuntai aivan mahtavan lämmin. Mikki alkoi työstämään minulle kasvilavaa, kun itselläni on muuta touhua.

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20072.jpg

Lava oli tehtävä elementeistä, koska ikkunoiden kulma oli vaikea laskea

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20070.jpgk%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20071.jpg

Lapsetkin viihtyivät pihalla, kun me olimme siinä vieressä koko ajan. Leikit tosin oli hieman erilaiset :)

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20068.jpg

Minulla oli tarkoituksena käyttää lavassa mummuni savusaunan vanhat laudat, muta ne olivat menneet niin pilalle, ettei niitä voinut käyttää :( Olin aiemmin nähnyt ohjeen netissä, miten uuden puun saa käsittelemällä vanhan näköiseksi. Muistin että siihen tuli etikkaa, mutta loppu ohje oli pimennossa... Pienen kyselyn jälkeen sain ohjeen yhdestä fb ryhmästä ja laitoin sopat kiehumaan. Eli teräsvillaa ja omenaviinietikkaa niin paljon, että pinta peittyy. Itse lisäsin sinne vielä rautanauloja, koska keitto ei näyttänyt tummuvan ollenkaan.

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20063.jpg

Eilen Mikin viimeistellessä lavaa, päätin istuttaa loput siemenet noihin muovilaatikoihin. Laatikot laitan sitten lavan sisälle kasvamaan ja kun aika on otollinen, istutan ne maahassa oleviin kaukaloihin tai isompiin purkkeihin.

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20088.jpgk%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20086.jpg

Lapsille ostin jo keväällä fb kirppikseltä uuden "uima-altaan", kun edellisestä meni pohjamuovi rikki. Lisäksi se oli aika iso tuohon meidän atriumiin. Meille on mökillekkin tulossa toinen amme ;) Sen alle toivon saavani jonkinlaisen lämmitysjutskan :=)

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20082.jpg

Kasvilava oli käsittelyä vaille valmis :)

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20074.jpg

Yön muhimisen jälkeen keitto näytti tältä. Haju on sitten aivan järkyttävä!! Onneksi vein keiton pihalle yön yli, sillä keittiössä olisi ollut aamulla aika tuimat hajut :P

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20087.jpg

Nyt laudoissa on yksi käsittelykerta

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20095.jpg

Ja koska halusin tummemman, käsittelin sen uudestaan samantien

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20096.jpg

Tässä käsittelemätön puu, josta lava tehtiin ja kaksi kertaa käsitelty

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20097.jpg

Se olis sitten siinä :) Valmiina kuskattavaksi omalle paikalle.

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20098.jpg

Mutta sitä ennen, meidän piti siirtää kuutio kiviä ja pari lavaa uuteen paikkaan. Arvatkaas muuten, montako verihyytymään mulla on käsissä, kun sormenpäät jäi kivien väliin.

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20075.jpg

Lavat siirretty ja paikka kasvilavalle tehty. Tuo pöheikkä tuolla nurkassa  ei ole rikkaruohoa, vaan aivan ihana kaksikerroksinen unikko, joka saa sinne jäädäkkin :)

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20077.jpg

Siinä se on, oikealla paikalla

k%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20099.jpgk%C3%A4nnykk%C3%A4%20-blogiin%20100.jpg

Tuohon nurkkaukseen tulee vielä jotain kivaa, mutta ne näyttelen teille sitten myöhemmin.

 

Sain eilen useamman viestin laihduttamispostaukseen liittyen, ja moni osoitti kiinnostusta siihen. Päätin, että voisin laittaa aina tänne loppuun ajatuksia/tuntemuksia, mitä minulla on tämä kuuri herättänyt.

Eilinen päivä meni helposti. Minunhan piti niiden kolmen pussiruoan lisäksi juoda 3 litraa vettä, ja voin kertoa että se ylittyi helposti, 5 litraa meni hujauksessa. Nälkä ei tullut missään vaiheessa, eikä voimat loppuneet. Pahimmat houkutuskohdat oli (ja tulevat varmasti olemaan) kun laitan lapsille ruokaa. Ja illalla se paahdetun ruisleivän tuoksu... NAM!
Viime yö meni nykiessä. Sain koko yön jotain ihme sähköiskuja ja aamulla olo oli kuin hakatulla, JOKA PAIKKA kipeä. Buzzadorina sain justiin kokeiluun ThermaCaren lämpötyynyn, ja se otti ainakin kivun selästä pois :) Ehkä eilinen rehkiminen ei ollut ihan viisasta :/ Tänään meillä on illalla Ellen kevätjuhlat, jotka totetutaan piknikin muodossa. Kiva istuskella kun muut syö, mutta itsepähän olen tieni valinnut ja siinä pysyn :)

Se on asenne, joka ratkaisee :=)