Mikki rakastaa suklaata, mutta on allerginen raa'alle kananmunalle. Tein Alexin synttäreille suklaakakun, koska se on meidän perheen herkkua. Löysin kaapistani ohjeen munattomaan suklaamoussekakkuun.

Alexin%20syntt%C3%A4rit%20007.jpg

Pohja:
175 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte:
3,3 dl Flora Vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
1 rkl vettä
250 g (tummaa) suklaata

 Sekoita murskatut digestivet voisulan kanssa ja painele ne irtopohjavuokaan.


 Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vanilla vaahdoksi. Pehmitä tuorejuusto ja lusikoi se kulhoon.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna sen pikkuisen jäähtyä. (liian kuuma suklaa sulattaa kerman).
 Mittaa kattilaan ruokalusikallinen vettä ja liota joukkoon liivatteet (tai sulata mikrossa, niinkuin minä teen. Huomioi tällöin, että liivatteet sulavat n. 5 sekunnissa). Sekoita sula suklaa tuorejuusto joukkoon. Lisää ohuena nauhana liivateseos. Sekoita sen jälkeen suklaa-liivate-tuorejuustoseos vatkattuun kermaan.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään ainakin neljäksi tunniksi.

Alexin%20syntt%C3%A4rit%20001.jpg

Koristele ja nauti ♥