Meillä vietettiin keskiviikkona Mikin synttäreitä. Itse jätin kaikki extrakalorit iltaan, että saisin pikkuisen maistaa tätä herkkua ja voi että, mitä herkkua se olikaan. Kaikki vieraat tykkäsivät siitä. Äitini ja Mikki sanoi, ettei he ole koskaan maistaneet yhtä hyvää mustikkapiirakkaa ja sanoisinpa minäkin niin. Hyvä puoli tässä on, että tämän voi tehdä mökilläkin, kunhan sinulla on vain keittolevy. Alkuperäinen ohje on RuokaPirkassa, mutta itse muutin sitä, sillä en pidä minttukekseistä. Tässä minun muunneltu ohjeeni.

Mikin%20syntt%C3%A4rileivonnaiset%20007.

pohja

180 g digestive-keksejä

75 g voita

 

täyte

2 dl vispikermaa

1 rasia (250 g) marcarpone juustoa

¾ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

pinnalle

400 g pakastemustikoita

¾ dl sokeria

1 ½ rkl perunajauhoa

 

  • Valmista ensin pinnalle tuleva kiisseli, jotta se ehtii jäähtyä. Kuumenna jäisiä marjoja kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes neste alkaa erottua. Lisää keskenään sekoitetut sokeri ja perunajauhot. Keitä sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Anna sen jäähtyä.
  •  
  • Hienonna keksit ja lisää sulatettu voi, sekoita tasaiseksi. Painele seos tiiviisti piirakkavuoan pohjalle (ei reunoille). Nosta vuoka jääkaappiin.
  •  
  • Vaahdota kerma. Sekoita kerma, tuorejuusto ja sokerit keskenään. Levitä seos keksipohjan päälle. Lusikoi paksu, haalea kiisseli juustokerroksen pinnalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Anna tortun tekeytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista. Tarjoa kylmänä kahvin/teen kanssa.
  • Mikin%20syntt%C3%A4rileivonnaiset%20009.

Cambridge:

Miten laihis menee?? Ei kovin hyvin :( Paino on jämähtänyt samaan lukemaan :( Tämä on mielestäni tosi ihmeellistä, sillä en saa päivittäin edes sitä määrää, mitä saisin syödä... Olen aina sanonut, että minun on vaikea pudottaa painoa, ja tässä se nyt nähdään... Hyvä puoli on että ruokaan ei mene rahaa, ja eipä minulla ole nälkäkään, joten näillä jatketaan :) Ehkä tuo elimistö taas pian herää :)