Meillä, kuten varmaan joka lapsiperheessä, tykätään jäätelöstä.
Kaverini oli tehnyt todella herkullisen näköistä jätskiä ja siitä innostuneena päätin kokeilla kahta eri reseptiä.

Ystäväni ohje kuuluu näin :)
Vatkaa 7,5dl Flora Vispiä kovaksi. (Lisää noin 0,5 dl glukoosisiirappia tai hunajaa, se estää jäätelön hileytymistä). Lisää, hyvin sekoittaen, vaahtoon 1 prk (n. 400g) kondensoitua, karamellisoitua maitoa.
Nyt jätskipohja maistuu toffeejäätelölle ja jätskin voi pakastaa (noin 5 tuntia) näinkin

Itse laitoin lisäksi kinuskikastiketta, suklaa-keksejä ja pätkiksen paloja.
 Peitä jätski kelmulla, ettei se nappaa makuja pakkasesta. Jos laitat jätskin isoon rasiaan, kannattaa sen antaa sulaa hetki ennen kauhomista.

iPhone%207-2015%20102.jpg
Toisen ohjeen nappasin täältä
Tämän jätskin tekeminen on sotkuisenpaa kun ensimmäisen, sillä meillä ainakin lapset sekoittivat koko ajan ajatuksia, joten keskittyä kyllä piti ;)
iPhone%207-2015%20099.jpg
4 valkuaista
4 keltuaista
1 dl tomusokeria
1,5 dl glukoosisiirappia
4 dl vispikermaa

KULHO 1: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
KULHO 2: Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
KULHO 3: Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kermavaahdon sekaan ensin glukoosisiirappi ja sitten keltuaisvaahto.
Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen massaan.
Perusmassa on nyt valmis, joka on ensimmäistä ohjetta paljon löysempää.
Meillä lapset maustivat nämä jätskit omilla mauillaan, joten niistä löytyy polkkakarkkeja, suklaata, kinuskikastiketta jne.
Peitä kelmulla ja pakasta vähintään 15 tuntia.

iPhone%207-2015%20100.jpg
Makoisia jätskihetkiä ♥