Tässä taas yksi helppo ja hieman erilainen kuivakakku ohje, jonka tein Ellen synttäreille :)
 Alkuperäinen ohje on Kinuskikissan.

Pohja
275 g huoneenlämpöistä voita
3 ½ dl (500 g) juoksevaa hunajaa
4 munaa
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
½ dl kaakaojauhetta

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja hunaja sileäksi massaksi vatkaimen hitaimmalla teholla
(noin 20 sekuntia).
12080839_10205205966056442_995493590_n.j
Sekoita kuivat aineet keskenään kaakaojauhetta lukuun ottamatta. Lisää joukkoon ensin jauhoseosta ja sitten munat yksitellen. Sekoita jokaisen munan jälkeen joukkoon lisää jauhoseosta.
Erota taikinasta toiseen kulhoon kolmannes ja sekoita sen joukkoon kaakaojauhe. Laita molemmat taikinat pursotuspusseihin. Pursota tummasta taikinasta vuokaan renkaita ja niiden väleihin paksumpia vaaleita renkaita.
12080804_10205205966016441_123677355_n.j
Pursota renkaita useiksi päällekkäisiksi kerroksiksi, kunnes koko taikina on käytetty.
Paista 180 °c uunin keskitasolla noin 50 min. Anna seistä hetken aikaa vuoassa. Kumoa ja jäähdytä.

Kuorrutus
200 g valkosuklaata
½ dl kuohukermaa

Laita kerma kattilaan ja lämmitä liedellä, mutta älä kuumenna kiehumispisteeseen. Kaada joukkoon esim. mikrossa sulatettu suklaa ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Siirrä tarvittaessa hetkeksi aikaa takaisin liedelle miedoimmalle lämmölle ja jatka sekoittamista, kunnes kuorrute on sileää. Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi.
12080749_10205205966176445_513506975_n.j
Nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy. 
Minun käyttämä hunaja (ostettu Tanskasta) muutti kakun värin "keltaiseksi", mutta ajattelin kokeilla tätä samaa ohjetta vielä tavallisella sokerilla ja vaikka en olekkaan mikään hunajan ystävä, antoi se mukavan makuvivahteen.
12083700_10205205966096443_1990503722_n.
Ja eikun herkuttelemaan :P