Meillä synttärikausi jatkuu. Eveliina täyttää viikonloppuna 20, mutta hän lähtee viettämään sitä Prahaan kaverinsa kanssa. Parin viikon pääst on Emilian vuoro, teemakin on jo tiedossa ja se on kuulemma EMOJIT. Parin viikon takaisilla Essin synttäreillä tarjosin sitruuna-marenkikakkua ja se kuuluukin meidän vakio tarjottaviin. 
12804430_10206060806306914_716135496_n.j
Pohja:

100g pehmeää huoneenlämpöistä voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
½ tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte:

2 dl vettä
1½ dl sokeria
1 dl sitruunamehua (1 sitruuna riittää)
2½ rkl maissitärkkelystä
4 keltuaista
50g pehmeää voita kuutioituna
1 rkl vaniljasokeria

Marenki:

2 valkuaista
0,75 dl sokeria
12804158_10206060808866978_1852452541_n.
Nypi huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kylmä vesi ja vaivaa vain sen verran, että saat taikinan palloksi. Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Jos irtopohjavuoan pohjalle taikinan alle leikkaa sopivan leivinpaperipalasen, saa kakun helposti siirrettyä tarjoiluastiaan. Nosta vuoka jääkaappiin n. 15 minuutin ajaksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä leivinpaperin pala piirakkapohjan päälle ja painele paperi kiinni pohjataikinaan. Laita leivinpaperin päälle painoksi kuivattuja herneitä tai riisiä. Paista pohjaa noin 15 minuuttia. Poista paiston jälkeen leivinpaperi ja painot ja anna piirakkapohjan jäähtyä.

Kun pohja on jäähtynyt hetken, valmista kiisseli. Sekoita kaikki ainekset voita ja vaniljasokeria lukuunottamatta kattilassa. Keittele seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Seos paksunee nopeasti ja kun se on paksua ja tönkköä, ota kattila pois liedeltä. Tämän jälkeen lisää voi ja vaniljasokeri. Lusikoi kiisseli piirakkapohjan päälle ja nosta jääkaappiin viilenemään.
12165714_10206060808986981_647201956_n.j
Valmista marenkikuorrutus juuri ennen tarjoilua (itse valmistin päivää ennen, ja silloin siitä häviää rapeus). Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja pursota piirakan päälle. Paista joko kuumassa uunissa grillivastuksen alla tai n.175 asteessa muutaman minuutin ajan. Marenki palaa nopeasti, joten marenkia kannataa vahtia!! 
12516397_10206060808746975_1120966629_n.
Tee piirakka mielellään edellispäivänä, sillä silloin maku ehtii imeytyä kunnolla.