Viikko on vierĂ€htĂ€nyt aivan uskomatonta vauhtia. Juhannus meni mökillĂ€ lĂ€mmöstĂ€ ja "töistĂ€" nauttien. Pienen jĂ€nnityksen lue JÄTTIMÄISEN PANIIKIN tÀÀllĂ€ aiheutti kÀÀrme, jollaista ei ole saaressa nĂ€hty ikinĂ€. MeidĂ€n harmiksi olimme Mikin kanssa kattoa laittamassa, kun Elle huomasi sen varpaidensa edessĂ€. Ja koska olimme katolla, eikĂ€ kummallakaan meistĂ€ ollut laseja, jĂ€i laji epĂ€selvĂ€ksi. SiinĂ€ vaiheessa, kun Mikki pÀÀsi katolta alas, ehti kÀÀrme luikerrella piiloon. Pahimpaan tietysti varauduimme, mutta jĂ€rki sanoi sen olevan rantakÀÀrme. KyyhĂ€n ei tunnetusti ole kova uimaan... Se miten kÀÀrme on saareemme tullut, on pienoinen mysteeri. Seuraavan paniikin aiheutti se, ettĂ€ jos emme saa sitĂ€ tapettua nyt kesĂ€n aikana, voi pikkukÀÀrmeet vallata saaren. 
IMG_1556.jpg
Seuraava pÀivÀnÀ maalasimme Mikin kanssa pukuhuonetta, lapsien leikkiessÀ joko pihalla tai uidessa silmiemme alla rannassa. LÀhdimme grillaamaan, ja kun palasimme omiin touhuihimme, huusi Elle, ettÀ se on tÀÀllÀ taas... Oliko selÀssÀ sahakuviota vai ei, jÀi epÀselvÀksi, sillÀ emme löytÀneet sitÀ. Toisaalta kyyhÀn voi olla myös kokonaan musta, joten se siitÀ tunnusmerkistÀ.  
IMG_1560.jpg
TÀssÀ vaiheessa aloin huolestua Alexista, ja siitÀ mitÀ tapahtuu, jos kÀÀrme pistÀÀ hÀntÀ. Alex on todella allerginen pelkÀlle hyttysen pistollekkin, ja vaikka meillÀ on kÀÀrmepakkaus mökillÀ, niin siitÀ ei ole luultavasti apua Alexin tapauksessa. Kiitos neuvolan tutulle terveydenhoitajalle, joka sai jÀrjestettyÀ Alexille Epipen reseptin. Nyt apu on hieman lÀhempÀnÀ, jos jotain sattuu. PÀivisin tarkkailimme Mikin kanssa rantaa ja pihaa, kiersimme kolistelemassa lautakasoja, jotta kÀÀrme nÀyttÀytyisi -mutta ei :(
IMG_1561.jpg
Kolmantena pÀivÀnÀ olimme hakemassa tavaraa vastarannalta ja kÀskin lasten olla sen aikaa terassilla (edestakaisessa venematkassa menee muutaman minuutti, joten kauaa lapset eivÀt olleet yksin). Kun pÀÀsimme takasin saareen, kuului kovaa huutoa. Aluksi luulin lasten tappelevan keskenÀÀn, mutta kun kuulin sanan kÀÀrme, sain jalat alleni. VikkelÀ pikku pirulainen ehti taas piiloon ennenkun ehdin nÀhdÀ sitÀ. EdelleenkÀÀn emme tienneet oliko kyseessÀ vaarallinen kyy vai myrkytyön rantakÀÀrme. 
IMG_1566.jpg
TĂ€nÀÀn, kun olimme terassilla syömĂ€ssĂ€, alkoi Sofie kĂ€yttĂ€ytyĂ€ oudosta. Se ei haukkunut, mutta se pomppi aivan kun olisi haukkunut. Niskakarvat olivat pystyssĂ€ ja kĂ€ytös oli todella outoa. Mikki nousi seisomaan ja kysyi minulta, ettĂ€ onko se kÀÀrme. Nurmikosta nĂ€kyi vaan jokin ruskea "möykky" ja en osannut sanoa. Mikki nappasi onneksi Sofien syliin (lapset ja Sarah oli sisĂ€llĂ€) ja menimme lĂ€hemmĂ€ksi. SE OLI KYY, iso sellainenÂ đŸ˜±Â 
IMG_1568.jpg
MinÀ juoksin hakemaan jotain kÀttÀ pidempÀÀ, kun Mikki seurasi kyytÀ ja piti Sofieta sylissÀ. Teimme vaihtokaupan ja PAM. EnsimmÀisellÀ lyönnillÀ kyy meni ihan sekaisin (tÀssÀ vaiheessa kaikki loputkin seisoi terassilla (kÀÀrme oli parin metrin pÀÀstÀ terassistamme) ja toisella lyönnillÀ kÀÀrmeeltÀ lÀhti pÀÀ. SiinÀ vaiheessa pyysin lapsia katsomaan, mitÀ heidÀn tulee vastaisuudessa (toivottavasti ei enÀÀ meidÀn mökillÀ) varoa. Vanhempieni mökillÀ on useampi kÀÀrmeiden nousupaikka, joten itse olen nuoruudessa kÀÀrmeisiin "tottunut". EhkÀ se johtuu iÀstÀ, sillÀ nyt kun olemme tappaneet kÀÀrmeen, olen ihan paniikissa. Katson, jopa sisÀllÀ, joka paikan kÀÀrmeiden varalta. 
IMG_1570.jpg 
ElÀimillÀ taitaa olla jonkinlainen vaisto, sillÀ molemmat koirat kiertÀÀ kÀÀrmeen tappopaikan kaukaa. 
13493032_10206924130889489_1537234190_n.
Ennen niin ihanan turvallinen mökkipaikka muuttui kertalaakista pelottavaksi. EnÀÀ en uskalla maata nurmikolla, en kulkea ilman kenkiÀ, pomppia kivillÀ lasten kanssa (myös ilman kenkiÀ).  Toivon sydÀmestÀni, ettÀ tÀnÀ kesÀnÀ ei tule toista kÀÀrmettÀ vastaan, silloin tiedÀn sen tulleen tÀnne tÀnÀ kesÀnÀ eikÀ viime syksynÀ, jolloin pennuista johtuen kÀÀrmeitÀ saattaa olla useampi.
13552676_10206924130929490_8494110_n.jpg
MitĂ€ me teimme sille?? Heitimme sen polttotynnyriin ja pistin tulen pÀÀlle 😂 EipĂ€ tule tĂ€mĂ€ yksilö ainakaan kiusaamaan enÀÀ

Niin ja mitÀ meidÀn pukuhuneelle kuuluu? SisÀtilat on nyt maalattu katosta lattiaan ja odottelemme maalin kuivumista. Ulkoa pukuhuone on maalattu kertaalleen, joten huomenillalla jatketaan :) Itse jÀin lasten kanssa mökille ja Mikki meni kotiin, sillÀ hÀnellÀ on asiakaskÀynti aikaisin aamulla.