Jos en mitään muuta oppinut venäläisestä ruoasta, niin sen ainakin opin, että suolakurkku kuului niihin melkein kaikkiin. Tämä sopii tietysti minulle, sillä olen suolakurkkujen "suurkuluttaja". Onneksi minulla on matalat verenpaineet ;)

Päivän aiheena on kuitenkin -mitä tänään syötäisiin?
Eräs meidän perheen herkku on tämä kanaruoka ja myös siihen tulee suolakurkkua. Itse tein tällä kertaa ruoan kanan suikaleista, keltaisen paprikan korvasin punaisella ja persijan unohdin kauppaan, mutta alle laitan alkuperäisen ohjeen

800 g kanan filettä
1 punainen paprika suikaloituna
1 keltainen paprika suikaloituna
2 isoa sipulia kuutioituna
3 pilkottua valkosipulin kynttä
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 dl kanalientä 
350 g smetanaa
1 kuutioitu maustekurkku
Kourallinen persiljaa revittynä puolet ennen uuniin laittoa ja loput koristeeksi
mustapippuria myllystä

Kuullota pannussa paprikat ja sipulit.
thumb_IMG_9250_1024.jpg
Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri, persilja ja kanaliemi (itse tein sen kanaliemikuutiosta).
Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti.
Ruskista kanafileet kuumalla pannulla, niin että ne saa kauniin värin.
thumb_IMG_9251_1024.jpg
Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle.
Ripottele maustekurkku sekä persilja ja laita uuniin 175 asteeseen, noin 30 minuutiksi.

thumb_IMG_9252_1024.jpg
Tarjoile riisin, pastan tai salaatin kavereina!
Annos on niin suuri, että meidän perhe syö tästä kaksi päivää.

thumb_IMG_9253_1024.jpg
Alkuperäinen resepti löytyy täältä

Pieni vinkki
Laitoin kastiketta kahden paahtoleivän väliin ja paistoin sen leipägrillissä.
​Oli muuten tosi hyvä lämpöinen leipä :)