Voi taivas, nyt se on löytynyt -täydellinen mustikkajuustokakun ohje. Tein kaikki osat ihan kokeilu periaatteella ja kerrankin maku on täydellinen minun (ja monen vieraana olleen) suuhun. Valitettavasti kuvia ei ole montaa (kuten näette vain yksi, mutta kyllähän se asiansa ajaa)
kakku.jpg
POHJA:
200 g Digestive keksejä
100 g voita
Sekoita murskatut keksi ja voi. Paina tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle.

KIILLE: 
Valmista ennen täytettä pinnalle tuleva kiisseli, jotta se ehtii jäähtyä.
400 g pakastemustikoita
¾ dl sokeria
1 ½ rkl perunajauhoa
 Kuumenna jäisiä marjoja kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes neste alkaa erottua. Lisää keskenään sekoitetut sokeri ja perunajauhot. Keitä sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Anna sen jäähtyä.
 
TÄYTE:
6  liivatelehteä 
 kylmää vettä
5 dl mustikoita 
250 g maitorahkaa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
1.5 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria 
2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vispaa vaahtoutuva vaniljakastike sekä lisää siihen maitorahka, tuorejuusto ja sokerit. Lisää ohuena nauhana sulatetut liivatteet (itse sulatan ne aina mikrossa). Lisää viimeiseksi jäiset mustikat NOPEASTI sekoittaen ja laita täyte Digestive pohjan päälle. Jäisten mustikoiden ansiosta marjat pysyy kasassa, eikä se värjää koko täytettä. Mutta jäisten mustikoiden takia täyte jämähtääkin tosi nopeaa, joten tässä vaiheessa on oltava ripeä.

Koska täyte jämähtää nopeaan, voit kaataa jäähtyneen kiilteen täytteen päälle ja laittaa kakun vielä muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Jos haluat kiilteestä kiinteämmän, laita perunajauhoja enemmän.